0
Vissza

Áprilisi lapszámunk tartalmából

Érdeklődő vagyok - 2019-04-10

Amikor a nő változik

Már nem az az arc, nem az a tekintet néz vissza a tükörből… Ismerős a helyzet? Egyéni látásmód kérdése, hogy tetszik vagy sem a látvány, de bizonyára hat ránk.

Az évek múlásával egyre nagyobb érdeklődést mutatunk a kencék iránt, elolvassuk az ajánlót a csomagoláson, egyre több hatóanyag érdekel, esetleg bővül a sminkkészletünk is, talán életmódváltást fontolgatunk, kicsit többet sportolnánk, elhatározzuk, hogy gyakrabban elmegyünk szűrővizsgálatra, megnő az érdeklődésünk a takarékosság iránt, már csak kéthetente, havonta megyünk ki a barátokkal (azt is két napig pihenjük). Én legalábbis így jártam, de különösebben nem zavar. Számomra sokkal izgalmasabb, ami láthatatlanul történik.

Bő fél éve negyvenes vagyok, és nem lettem sem ráncosabb, sem bölcsebb. De valami változott, az viszont korábban kezdődött. És mint folyamat bizonyára állandó marad. Az önmagammal való mélyebb ismerkedés, amihez külső segítséget is igénybe vettem. Jóval korábban is foglalkoztatott, hogy ki vagyok, és miért éppen úgy működöm, ahogy, de a könyvekkel nem sokra jutottam. Egy-egy felismerés „aha”-élménye szinte a megvilágosodás hatásával bírt, de ezek a pillanatok elillantak. Nem könnyű a kérdéseket befelé fordítani, mindig őszintén válaszolni és az érzésekre tudatosan figyelni. Hosszan tartó, de eredményes munka lehet.

Folyamatosan változunk, akkor is, ha időnként állóvíznek tűnik az életünk. Ha filmként pörgetjük végig az életet, a szerepek változatossága és a változás nagyszerű lehetősége mind kulcsfontosságú része a történetnek. Változtat a tapasztalat, kapcsolatok, kihívások, a család, a gyerek, az egyedüllét, egy háziállat. Változunk a szerepeinkben, a vágyainkban, hitünkben és meggyőződéseinkben. Van, hogy a biológia diktálja a változást, és van, hogy a lelkünk kívánja.

Milyenek vagyunk, ha változunk? Hogyan hat ránk az idő, a társadalom, a sztereotípiák? Mivel jár, ha gyökeresen változtatunk az életünkön? Fejben dől el a változás? Ebben a lapszámban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Az idő fontos tényező a változásban, nem véletlen, hogy éppen az áprilisi lapszámunk témája. A Nőileg ötéves. Szinte hihetetlen, hogy ennyi közös év van már mögöttünk. Bár a lap csak kisebb változásokon esett át, mi, akik készítjük, talán annál nagyobbakat éltünk meg. Közösségi oldalunkon hamarosan el is meséljük.

Tartsanak velünk!

Sebestyén Kinga

felelős kiadó

megnézem az ajánlatot

A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Manage Personal Data