Vissza

2018. március

Ajánló - 2018-03-06

Márciusi lapszámunk tartalmából

Tavaszra várva

Ehavi lapszámunk címlapján a nagykárolyi Székely Sára szerepel, aki a Nőileg olvasói és az ítészek döntése nyomán a Mutass jó példát Szatmár megyei „kiválasztottja lett”. A Székely család szereti a nyüzsgést, így nem csoda, hogy házuk mindig nyitva áll a vendégek előtt, a néptánctalálkozók résztvevőit is beengedik, udvaruk pedig igazi Noé bárkája.

A nagycsaládos néprajzkutató mellett még megannyi ismert és nagyot alkotó erdélyi személyiséget megkerestünk: e hónap pasija hasábjainkon a Dakar-hősként is emlegetett Gyenes Emánuel, akiről kiderül, hogy mindig is szerette a benzingőzt, és azt mondja, az ideális nő pont olyan, mint a felesége. Az ismert drámaíró, Székely Csaba ezúttal arról is beszél, milyen volt együtt dolgozni a kedvelt HBO-sorozat, a Terápia alkotóival. Csinta Samu életrajzi regénye révén Szabó Kati is újra szerepel hasábjainkon, és a tornászvilág megrázó élményeiről is szó esik. Interjút hozunk a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál ötletgazdájával és szervezőjével, Szilágyi Nórával, aki az elmúlt fesztiválok pénzügyi nehézségei miatt elbizonytalanodott a folytatásban, megosztaná valakivel a terhet.

Bemutatjuk a mellrákból gyógyult, fél mellét elveszítő Ruszuly Emesét, aki fantasztikus erőt sugároz. És mindezt nemcsak a szavak, hanem azok a csodálatos felvételek is kifejezik, amelyek kendőzetlenül megmutatják, hogy a valóságot elfogadni és megélni mennyire felszabadító lehet.

Emellett a gyermekrajzok világára is kitérünk, arra, hogy mi olvasható ki gyermekeink munkáiból.

Olvasóink közül bizonyára többen is tapasztalták kisebb-nagyobb mértékben, hogy a nem megfelelő munkahelyi bánásmód mennyire megviselő lehet. Mindennek szélsőségesebb formájáról, a mobbingról írunk most, a rosszindulatú, agresszív cselekedetek sorozatáról a munkahelyen. Nemzetközi mérések szerint a dolgozók 10-17 százalékát zaklatták már vagy zaklatják munkahelyükön.

És a végére hagytuk, pedig milyen fontos: nagyon várjuk a tavaszt. Egyrészt Leopold Erika nagyszerű levesei révén, másrészt széles mosollyal és sportosan. Előbbit a felnőttkori fogszabályozásról szóló figyelemfelkeltő anyagunkkal támaszthatjuk alá, utóbbit pedig azzal, hogy irány a természet! Ezúttal lóháton, lovaglásról szóló cikkünk nyomán: hisz mi lehet nagyszerűbb tavasszal, mint jó levegőn részese lenni újszerű, felüdítő élményeknek.

Megrendelés:

Digitális lapszám >>> itt

Előfizetés a nyomtatott lapra >>> itt

Előfizetés a digitális lapra >>> itt

A kosár tartalma

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Manage Personal Data